Μουσικές προτάσεις...

0

Written on 8:00 π.μ. by Miss Twin Peaks

Αφού όλοι μπορούν να γράφουν κριτικές δίσκων, δεν έχει νόημα να το κάνω και εγώ. Εδώ θα κάνω απλά λίγες προτάσεις για καινούριες ξένες δισκογραφικές δουλείες που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες.

1. Οι fans των Placebo θα το ξέρουν ήδη. Οι Hotel Persona δημιουργήθηκαν από τον Stephen Olsdal - μπασίστα των Placebo- και τον David Amen για να παίζουν χορευτική μουσική στα πάρτυ τωνν φίλων τους. Ο Javier Solo τραγοδούσε τα φωνητικά στα ισπανικά και ο Olsdal τις αγγλικές εκτελέσεις. Το project άρχισε να γίνεται όλο και πιο γνωστό με αποτέλεσμα την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ τους με τίτλο "In the Clouds". Μην περιμένετε κάτι εξαιρετικό. Για καλοκαίρι πάντως μια χαρά είναι. Μέσα στην αχανή έρημο των κυκλοφοριών της χρονιάς αυτής, το προτείνω σε όλους σας. Ξεχωρίζω τα κομμάτια: modern kids (στα φωνητικά συμμετέχει ο Brian Molko), the sea, apocalypse. To myspace τους εδώ.

2. Το συγκεκριμένο άλμπουμ κυκλοφορέι εδώ και κάποιο καιρό και είναι ίσως ένα από τα καλύτερα του 08. Crystal Castles το όνομα του ντουέτου των Ethan Kath και Alice Glass. Το ομώνυμο δισκογραφικό τους ντεμπούτο περιλαμβάνει διαμάντια, όπως το Untrust us, crimewave, alice practice αλλά και μέτρια όπως είναι αναμενόμενο πλέον. Ένα δείγμα της δουλειάς τους:


3. Moscow Olympics. Ναιιι! Η shoegaze σκηνή είναι ζωντανή. Λάτρεις της Sarah Records τρέξτε! ;) Δεν έχω και πολλές πληροφορίες για το γκρουπ. Όπως λένε και στο myspace τους είναι από τις Φιλιππίνες και το ντεμπούτο τους λέγεται "Cut The World". Πολύ όμορφη δουλειά.

4. O κύριος Brett Anderson δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεν ξέρω αν σας αρέσει η νέα του δουλεία. Δεν μιλάμε φυσικά για κάποιο αριστούργημα, ή για τον δίσκο που θα αλλάξει τη μουσική σκηνή. Το νέο άλμπουμ του λέγεται Wilderness και κινείται στα ίδια επίπεδα με την πρώτη σόλο δουλειά του frontman των - καταπληκτικών, μαγευτικών- Suede. Δεν είμαι καθόλου αντικειμενική και ούτε και πρέπει. Αδυναμίες είναι αυτές. Μοναδική φωνή ο Brett, ο πλέον ιδανικός για τις μέρες της κατάθλιψης - παθολογικής ή μη. Το myspace του εδώ. Ακούστε το εκπληκτικό "a different place" - σαν τραγούδι από OST ταινίας του Aronofsky ακούγεται!- και το επίσης πολύ καλό "Chinese Whispers". Το παραλήρημα του fan σταματά εδώ!


Ακούστε επίσης:

  • Love is noise, το νέο single των Verve! Παραδόξως ενδιαφέρον άκουσμα
  • Dresden Dolls - No, Virginia
  • The Kills - Midnight Boom
  • Glasvegas.. Ό,τι μπορέσετε να βρείτε
  • The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement

If you enjoyed this post Subscribe to our feed