TV Top 5

3

Written on 6:12 π.μ. by Miss Twin Peaks

Σήμερα θα σας μιλήσω για 5 από τις μεγαλύτερες μου τηλεοπτικές αγάπες!

1. Twin Peaks: Αυτή η σειρά φτάνει για να παραδεχθείς το ταλέντο του David Lynch. Μια από τις πιο επιδραστικές σειρές που δεν κουράζει ούτε λεπτό. Χωρίς αυτή πολύ αμφιβάλλω αν θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε σειρές όπως τα X-Files λίγα χρόνια αργότερα.
To κλασσικό πια intro:


2. Blackadder: Από τις καλύτερες βρετανικές σειρές όλων των εποχών. Τέσσερις σεζόν και μερικοί από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς τους (Rowan Atkinson, Stephen Fry, Hugh Laurie, Peter Cook, Tony Robinson..).
Μια από τις αγαπημένες μου σκηνές:


3. Spaced: άλλη μια σειρά από Αγγλία. Ξεκαρδιστική κωμωδία με στοιχεία surrealism και pop culture. Απίστευτος ο Simon Pegg. Για να πάρετε μια γεύση:


4. Black Books: Άλλη μια κωμωδία από Βρετανία... Παρακολουθούμε τη ζωή ενός παράξενου, αλκοολικού Ιρλανδού ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου (Dylan Moran), του υπάλληλού του (Bill Bailey) και της φίλης τους (Tamsin Greig). Για να δείτε μερικές από τις καλύτερες σκηνές κάντε κλικ στο link.

5. Green Wing: η αγγλική εκδοχή του "ER" ή του Grey's Anatomy! Αν θέλετε κάτι ρεαλιστικό μην το δοκιμάσετε καν. Αν πάλι είστε φαν του σουρρεαλισμού θα το λατρέψετε!


Έχω παραλείψει πάρα πολλά (Little Britain, Jam, Brass Eye, A Bit Of Fry And Laurie, Love Soup, Jeeves and Wooster, House MD..) και σκοπεύω να συμπληρώσω τη λίστα σε απόμενο post.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

3 Comments

  1. Ανώνυμος |

    Ο Bernard Black είναι για μένα ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να επιβιώσει στον αστικό χώρο της μετανεωτερικότητας. Τον ακολουθεί, αλλά από μεγάλη απόσταση, η Sue White, η σκαλωμένη σύμβουλος προσωπικού του νοσοκομείου στο Green Wing. Απίστευτοι χαρακτήρες! :D

    Αυτόν τον καιρό εγώ βλέπω Father Ted, που είναι αστείο μεν αλλά δεν λέει και πολλά.

     
  2. Miss Twin Peaks |

    Από τους αγαπημένους μου και οι δύο! Η Sue White πρέπει να είναι από τους πιο παράξενους χαρακτήρες που έχω δει ποτέ σε σειρά! Μου έρχεται να ξαναδώ Green Wing! Και η πρωταγωνίστρια η Tamsin Greig είναι πολύ καλή. Αν σ'αρέσει Woody Allen πρέπει να δεις το Love Soup, όπου έπαιζε κ αυτή.

    Father Ted έχω δει. Αρκετά καλό είναι!
    Ήθελα να βάλω Chris Morris και Fawlty Towers στη λίστα...

     
  3. fablespot |

    Καταπληκτικά blog όλα μπορώ να πώ! Είμαι παλιός φανατικός Peter Cook fan, και χαίρομαι πολύ που συναντώ σε ελληνικό blog, τόσο όμοια πράγματα με τα γούστα μου. Chris Morris, Stephen Fry, Green Wing, Blackadder.
    Εύχομαι καλή συνέχεια και οι λίγοι να γίνουμε πολλοί!
    Τα δικά μου blogakia είναι
    http://fablespot.blogspot.com/
    και
    http://viosimotita.blogspot.com/

    εσύ έχεις κωμωδία και ψυχολογία (εξαιρετικα΄ενδιαφέροντα τα άρθρα σου) και γώ κωμωδία και περιβάλλον

    Bye

     

Δημοσίευση σχολίου