Οι εντυπωσιακές ικανότητες του ASIMO!

0

Written on 11:23 π.μ. by Miss Twin Peaks

Tο (έχουν φύλο τα ρομπότ;) ASIMO είναι το γνωστό ρομποτάκι της Honda. Θεωρείται ένα από τα πιο προχωρημένα ανθρωποειδή ρομπότ αυτή τη στιγμή και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αρκετές εντυπωσιακές ενέργειες. Το ASIMO μπορεί να αναγνωρίζει κινούμενα αντικείμενα, κινήσεις και χειρονομίες (π.χ.χειραψίες), πρόσωπα και το γύρω περιβάλλον του. Ακόμα, η νέα γενιά του συγκεκριμένου ανδροειδούς μπορεί να ξεχωρίζει και να αναγνωρίζει ήχους, καθώς και να απαντά σε ερωτήσεις είτε κουνώντας το κεφάλι του είτε με μια σύντομη λεκτική απάντηση. Το νέο μοντέλο μπορεί και να τρέχει με 6 χιλιόμετρα την ώρα! Μπορεί η ταχύτητα να είναι ακόμα μικρή, αλλά το έργο αυτό ήταν πολύ δύσκολο για τους δημιουργούς του. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι χάρη στην τεχνολογία και στη ρομποτική μπορέσαμε να αντιληφθούμε πόσο περίπλοκες είναι φαινομενικά απλές φυσικές διεργασίες. Οι ικανότητες του ASIMO δεν σταματούν εδώ! Το συμπαθητικό (!) ρομποτάκι μπορεί να διευθύνει ορχήστρες, να αλληλεπιδρά με αντικείμενα, να μεταφέρει δίσκους και να ανεβαίνει σκάλες.

Στο παρακάτω βίντεο από την εκπομπή του Βρετανού James May (James May's Big Ideas) γίνεται μια επίδειξη των ικανοτήτων του ASIMO, το οποίο παρουσιάζεται σαν ένα μωρό που μαθαίνει καθώς έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον του. Προσέξτε πόσο καλά καταφέρνει να αναγνωρίζει κατηγορίες αντικειμένων!



Σχετικά links:
- Honda
- BBC News
- MedGreece

-
Sigmalive

Υ.Γ: Ενδιαφέρον έχει η αντίδραση των ανθρώπων, όταν έρχονται σε επαφή με το ρομπότ.. Με αυτό θα ασχοληθώ σε μελλοντικό post.



----------------
Now playing: Kraftwerk - The Robots
via FoxyTunes

If you enjoyed this post Subscribe to our feed