Spinning Dancer

0

Written on 8:49 π.μ. by Miss Twin Peaks

Η οπτική απάτη της "spinning dancer" είναι αρκετά δημοφιλής το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο. Διάφοροι έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο illusion σε δήθεν επιστημονικά παιχνίδια που διαπιστώνουν αν χρησιμοποιεί κανείς περισσότερο το αριστερό ή το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου του ανάλογα με την κατεύθυνση που βλέπει να γυρίζει η "χορεύτρια".
Η οπτική απάτη αυτή δημιουργήθηκε από τον Ιαπωνέζο web designer Nobuyuki Kayahara. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη "απάτη" ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι ανάλογα με την οπτική του παρατηρητή η φορά της κίνησης της "χορεύτριας" αλλάζει!

Στο επιστημονικό blog cognitive daily - που είναι αφιερωμένο κυρίως στην γνωσιακή ψυχολογία - έκαναν μια σχετική έρευνα πάνω στην αντίληψη των αναγνωστών της "spinning dancer". Η πλειοψηφία φαίνεται να αντιλαμβάνεται την χορεύτρια να κινείται δεξιόστροφα. Μόνο το 30% αντιλαμβάνεται την κίνηση σαν δεξιόστροφη. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντας στη σύντομη έρευνα φαίνεται ότι μπορούσαν να αλλάξουν τη φορά της κίνησης του αντικειμένου.
Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς απλά προσπαθώντας να φανταστείτε την χορεύτρια να περιστρέφεται από την αντίθετη πλευρά ή επικεντρώνοντας την προσοχή σας σε μια λεπτομέρεια της εικόνας. Για περισσότερες πληροφορίες: wiki
The Spinning Dancer's Mistery
Cognitive Daily

Image and video hosting by TinyPic



If you enjoyed this post Subscribe to our feed